Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab Surveillance behöver 200 nya anställda i Göteborg

Vid sina lokaler i Kallebäck i Göteborg har Saab Surveillance har växtvärk. Företaget går starkt och efterfrågan är hög, så hög att man under året behöver anställa tvåhundra personer.

Saab Surveillance utvecklar radarsystem, till bland annat Jas Gripen, och sedan krigsutbrottet i Ukraina har verksamheten gått på högvarv – nu räknar man med att fortsätta växa när Sverige går med i Nato.

Affärsområdeschefen Carl-Johan Bergholm berättar för Göteborgs-Posten att man ser ett tydligt ökat intresse från Natoländer för radarspaningsflyget Global Eye.

– Vi vill växa med 200 personer i år, eller egentligen så mycket som vi orkar här i Göteborg. Vårt ”problem” är att vi börjar bli så stora och framgångsrika internationellt att vi behöver bygga upp radarverksamhet på andra ställen – i Storbritannien och i USA, säger Carl-Johan Bergholm till GP.

Även om verksamheten behövs byggas upp på andra ställen finns, enligt Bergholm, hjärtat i verksamheten just i Kallebäck. Han menar att det är just här kunskapen finns om mikrovågsteknik. Men det börjar bli trångt i lokalerna och man kommer att behöva expandera och bygga ut fastigheten.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons