Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Teknik |

Neonode är "fortfarande optimistiska om vår förmåga att växa"

Under det andra kvartalet 2023 var det kämpigt med produktförsäljningen för Neonode, men licensintäkterna stod desto starkare.

Neonodes nettoomsättning under det andra kvartalet landade på 1,2 miljoner dollar, en minskning med 5,3 procent jämfört med samma period 2022. För 2023-perioden var licensintäkterna 1,1 miljoner dollar, en ökning med 14,8 procent jämfört med samma period 2022. Neonode säger att ökningen främst är volymrelaterad då de utmaningar som plågat de globala leveranskedjorna har lättat och utsikterna bolagets kunder har förbättrats.

Intäkter från produktförsäljning för kvartalet uppgick till 0,1 miljoner dollar, en minskning med hela 60,0 procent jämfört med samma period 2022. Orsaken till minskningen är främst låg kundefterfrågan, något som Neonode ämnar att åtgärda med fokuserade marknadsförings- och säljkampanjer samt uppdateringar av sitt partnernätverk.

– Våra licensintäkter under Q2 var på samma nivå som under Q1 och 15 procent högre än under samma period förra året, vilket visar god stabilitet. Våra produktförsäljningsintäkter under Q2 var låga och mycket under förväntningarna, vilket vi åtgärdar med olika slag av aktiviteter och förändringar i våra strategier och taktiker för att säkerställa att vi kommer tillbaka till en tillväxtväg för denna verksamhet under de kommande kvartalen, säger Dr Urban Forssell, Neonodes vd i kvartalsrapporten.

Bolaget rapporterar en förlust för det andra kvartalet 2023 på 1,5 miljoner dollar, jämfört med en nettoförlust på 1,5 miljoner dollar under jämförelseperioden.

Urban Forssell berättar vidare att man börjat genomföra de förändringar som syftar till att öka produktförsäljningen.

– För att hjälpa oss driva dessa förändringar och bli mer effektiva i våra marknadsförings- och försäljningsinsatser har vi rekryterat erfaren kärnkompetens för att stärka våra sälj- och ingenjörsteam i Stockholm. Vi är fortfarande optimistiska om vår förmåga att växa vår verksamhet och återvända till lönsamhet, säger Urban Forssell.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1