Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Utvecklingskontrakt värt 4,6 miljoner kronor landar hos Sivers

Sivers Semiconductors dotterbolag Sivers Wireless har fått ett utvecklingskontrakt på 425 000 dollar (cirka 4,6 miljoner kronor) från en ej namngiven leverantör av satellittelekommunikationsnätverk.

Sivers Wireless kommer att utveckla elektroniskt styrbara antenner för markterminaler, för att kommunicera med leverantörens satellitnätverk. Antennerna utnyttjar Sivers Ka-band chip för att, som bolaget uttrycker det, "uppnå bästa prestanda till konkurrenskraftiga priser".

– Jag är mycket entusiastisk över det här projektet eftersom det ger oss möjligheten att arbeta med en ledande nätverksleverantör som också är den faktiska tjänsteleverantören som arbetar nära slutkunderna. Dessutom kopplar projektet oss direkt till ekosystemet för SATCOM och stödjer vår väg mot volymproduktion och utrullningar. Projektet är ännu en validering av vår branschledande millimetervågsteknik för integrerade kretsar, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.

Antennerna kommer att utvecklas för att integreras i terminaler av en terminalleverantörspartner för massproduktion. Intäkterna från utvecklingskontraktet kommer att redovisas under andra halvåret 2023 och första kvartalet 2024.

Ka-bandsteknik för satellitkommunikation har under de senaste åren öppnat marknaden för ett nytt utbud av frekvenser som är mer kostnadseffektiva än andra band, ger högre kvalitet, bättre prestanda och högre datahastigheter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons