Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Swemet
Elektronikproduktion |

Swemet ser stor efterfrågan för lösningar inom batterilagring

Elmätsbolaget Swemet, som även tillhandahåller större batterienergisystem (BESS), ser större och större inom områden för batterilagring – vilket i sin tur leder till nya satsningar.

Swemet kommer att tillhandahålla större batterienergisystem från 2MWh och uppåt, såväl som mindre system anpassade till den privata kommersiella marknaden som mindre industrier och jordbruk. I en uppdatering skriver bolaget att man offererat flera potentiella kunder och räknar med att i närtid realisera flera ordrar av dessa offerter. Vi märker ett signifikant intresse från marknaden.

Man har även konkretiserat hela affärsbenet och antagit en strategi där bolaget själva bygger och tillverkar i Sverige utöver det bolaget kommer återförsälja. Man kommer även behöva anställa fler i Linköping.

Till Finwire berättar vd Jan Axelsson att enklare elektronikkort och kablage kommer att tillverkas vid bolagets fabrik utanför Pajala, vilket väntas sysselsätta några person där,

Med produktionen närmare marknaden menar Swemet att man kan erbjuda kortare leveranstider jämfört med importerade system och snabbare svara på kunders behov och efterfrågan.

"Vi ser med tillförsikt på framtiden, och tror att detta affärsben kan både generera betydligt högre omsättning och generera bra resultat till våra aktieägare," säger vd Jan Axelsson, i uppdateringen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2