Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alelion
Elektronikproduktion |

Alelion köper plattform för analys av batteridata

Alelion har förvärvat den molnbaserade plattformen som utvecklats av bolaget Nortical. Plattformens syfte är att samla in och analysera batteridata för vidare analys och rekommendation kring batteriers livslängd och optimerad energianvändning.

Nortical, som tidigare i år ansökt om konkurs, har under flera års tid utvecklat ett verktyg för analys av batteridata. Alelions förvärv möjliggör en snabbare utveckling kring batteridataanalys då bolaget nu har kontroll på hela dataflödet, från celltestdata till batteridata i fält.

Batteriers livslängd är en central fråga för kunder och Alelion menar att tillgång till analysverktyget kommer att bidra till möjligheter att ytterligare vidareutveckla både produkter och tjänster inom den egna batteriutvecklingen men även för andra batterianvändare och kunder.

– Med hjälp av en molnbaserad analysplattform kan vi strukturera vår datainsamling i hela kedjan från celltestning i labb till batterier i drift hos våra kunder. Vi kommer kunna optimera livslängden på till exempel en fordonsflotta med batterier men även enskilda batterier genom anpassning av den mjukvara (BMS) som styr batteriet baserat på analys av data. Vidare ser vi en stor potential kring tjänsteutveckling kopplat till denna molntjänst säger Henrik Svala, CTO hos Alelion i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons