Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aspocomp
Mönsterkort |

Aspocomp inleder förhandlingar – permitteringar hägrar

Den finska mönsterkortstillverkaren har inlett förhandlingar gällande eventuella tillfälliga permitteringar vid sin fabrik i Uleåborg.

Den 15 augusti 2023 lämnade Aspocomp ett förhandlingsförslag om att inleda förändringsförhandlingar av, vad man kallar, produktionsmässiga och ekonomiska skäl vid sin Uleåborgsfabrik.

Majoriteten av fabrikens cirka 120 produktionsanställda omfattas av förhandlingarna, uppger företaget i ett pressmeddelande. Aspocomp skriver vidare att man räknar med att förhandlingarna kommer att pågå i två veckor, och de eventuella permitteringarna skulle pågå i högst 90 dagar.

I och med förhandlingarna förbereder sig mönsterkortstillverkaren också för en eventuell anpassning av produktionen för att motsvara tillfälligt lägre leveransvolymer.

Aspocomp skriver vidare att en långsammare än väntat återhämtning av halvledarcykeln och höga lagernivåer i olika delar av värdekedjan har bromsat omsättningen. Tillfälliga nedgångar i halvledarcykeln är typisk för industrin och branschens långsiktiga tillväxtutsikter är fortfarande goda. Halvledarindustrins cykel förväntas återgå till tillväxt i slutet av året eller början av 2024.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons