Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Heart Aerospace
Elektronikproduktion |

Crane and Heart Aerospace inleder samarbete

Crane Aerospace & Electronics och svenska Heart Aerospace inleder ett samarbete för att definiera det elektriska kraftdistributionssystemet på Hearts elflygplan ES-30.

De båda bolagen kommer att samarbeta för att definiera de krav som krävs för att integrera Crane A&E:s kraftomvandlingssystem samt dess lågspänningsstyrning och distribution i ES-30.

ES-30 är ett regionalt elektriskt flygplan med en platskapacitet på 30 passagerare som drivs av elmotorer med batteridriven energi. Målet är att planet ska ha en helt elektrisk "nollutsläppsräckvidd" på 200 kilometer, en utökad hybridräckvidd på 400 kilometer med 30 passagerare.

– Med årtionden av erfarenhet från att leverera beprövade system och komponenter till flygindustrin är Crane A&E en fantastisk partner för Heart i utvecklingen av ES-30. Vi ser fram emot att forma framtiden för flygning tillsammans, säger Anders Forslund, medgrundare och vd för Heart Aerospace i ett pressmeddelande.

Heart Aerospace meddelar att bolaget har totalt 250 fasta beställningar på ES-30, med optioner och köprätter för ytterligare 120 plan. Företaget har även avsiktsförklaringar för ytterligare 91 flygplan. Planen är att ES-30 ska tas i bruk 2028.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1