Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Trucks
Elektronikproduktion |

Volvo börjar sälja elektriska lastbilar i Malaysia

Volvo Lastvagnar fortsätter sin expansion till nya marknader med sina batteridrivna ellastbilar. Malaysia är det senaste exemplet, där logistikföretaget Swift Haulage Berhad har köpt två Volvo FM Electric.

Malaysia har en nationell plan för att nå nettonollutsläpp av växthusgaser till 2050, och elektrifiering av vägtransporter är en viktig åtgärd för att nå detta mål.

– Jag är glad att kunna meddela att vi börjat sälja tunga elektriska lastbilar i Malaysia. Med vår andel på 21 procent av marknaden för tunga lastbilar i Malaysia har vi en viktig roll att spela för att minska transportsektorns koldioxidutsläpp. Våra lastbilar kommer att bidra till att minska klimatpåverkan, samtidigt som de ökar säkerheten för trafikanter och skapar en bättre arbetsmiljö för förarna. Vi är stolta över vårt samarbete med Swift Haulage Berhad, dom är pionjärer inom elektriska lastbilar i Malaysia, säger Anthony O’Connell, VD för Volvo Lastvagnar i Malaysia i ett pressmeddelande 

Volvo Lastvagnar siktar på att 50 procent av den globala försäljningen av nya lastbilar ska vara elektriska lastbilar år 2030. Företaget har hittills sålt runt 5 000 ellastbilar i ett 40-tal länder runt om i världen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons