Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nordic Semiconductor
Komponenter |

Norrmän köper amerikanskt bolag

Nordic Semiconductor har ingått ett avtal om att förvärva amerikanska Atlazos IP-portfölj för en ej avslöjad summa och har samtidigt tecknat anställningsavtal med kärnteamet på åtta personer.

Atlazo, som har sin bas i San Diego, fokuserar på processorer för artificiell intelligens och maskininlärning, sensorgränssnittsdesign och energihantering för små edge-enheter. Förvärvet syftar till att stärka Nordics position inom utveckling av lågeffektsprodukter och lösningar för IoT och accelerera pågående strategiska utvecklingsinitiativ.

Nordic planerar att dra nytta av Atlazos expertis och kunnande i framtida SoCs. Med integrationen av Atlazo-sensorteknologier för hälsotillämpningar menar Nordic att bolaget bättre kan serva de växande smarta hälsomarknaderna.

– Detta ger en ny nivå av "always-on" AI/ML-kapaciteter och -teknologier som kommer att stärka vår kärnverksamhet och fortsätta att utöka vår marknadsmöjlighet i linje med vår tillväxtstrategi, säger Nordic EVP Strategy and Product Management Kjetil Holstad i ett pressmeddelande.

– Även om detta är ett litet förvärv för Nordic, anser vi att det är strategiskt betydelsefullt. Att lägga till denna grupp av mycket erfarna ingenjörer och deras immateriella rättigheter passar utmärkt med Nordics pågående produktutveckling, säger vd Svenn-Tore Larsen och avslutar med att säga att det norska bolaget förväntar sig börja se de första fördelarna med detta förvärv inom 12-18 månader efter det att transaktionen avslutades.

Planen i dagsläget är att avsluta transaktionen vid årets slut.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons