Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tower Semiconductor
Komponenter |

Intel överger jätteköp av Tower Semiconductor

Ryktena visade sig stämma, Intel har valt att avsluta sitt förvärv av Tower Semiconductor, en affär som skulle skapa en ny foundryjätte.

Amerikanska Intel har bekräftat tidigare rapporter om att de kommer att överge förvärvet av israeliska Tower Semiconductor – en affär värd 5,4 miljarder dollar – när deras kontrakt löper ut senare på tisdag, detta utan kinesiskt myndighetsgodkännande.

I ett pressmeddelande uppger Intel att de har kommit överens med Tower Semiconductor om att säga upp affären på grund av "oförmågan att i tid erhålla de regulatoriska godkännanden som krävs enligt fusionsavtalet".​ Som ett resultat av detta kommer Intel att betala en uppsägningsavgift på 353 miljoner dollar till Tower.

– Våra fourndyinsatser är avgörande för att frigöra den fulla potentialen hos IDM 2.0, och vi fortsätter att driva framåt på alla aspekter av vår strategi, säger Pat Gelsinger, vd för Intel, i pressmeddelandet. 

Han forstätter och säger att Intel fortsätter att jobba enligt den plan som finns och kommer att fortsätta att investera för att leverera det geografiska och motståndskraftiga tillverkningsnätverkt som världen behöver. 

Stuart Pann, senior vice president och general manager för Intel Foundry Services (IFS), säger att Intel Foundry Services sedan lanseringen 2021 har fått fäste hos både kunder och partners, och att företaget har gjort framsteg mot sitt mål att bli den näst största globala foundryt fram till slutet av decenniet.

Det var den 15 februari 2022 som Intel bekräftade att de skulle förvärva Tower Semiconductor, marknadens nionde största foundry, för 5,4 miljarder dollar. När detta blev officiellt försökte Evertiq ta reda på exakt vilken typ av kapacitetsökning Intel skulle få genom att förvärvet av den nionde största spelaren inom området? Hade affären faktiskt gått igenom hade det inneburit en betydande kapacitetsökning för Intel.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1