Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Radiocrafts
Komponenter |

LumenRadio köper Radiocrafts

LumenRadio AB kommer att förvärva norska Radiocrafts, ett teknikföretag inom trådlös kommunikation, till en initial köpeskilling om 85 miljoner norska kronor.

Affären beskrivs av LumenRadio som strategisk då den tillför ytterligare ett affärsområde (Smart Metering) för och breddar bolagets produktportfölj och kundbas.

Radiocrafts är en aktör inom trådlös kommunikation och utvecklar radiomoduler och nätverkslösningar för ett flertal branscher, såsom smarta elnät och energihantering, vattenfördelning och bevattningssystem, styrning av solpaneler och omriktare, samt andra industriella tillämpningar. 

Företaget växer främst inom sitt huvudområde, nämligen "Smart Metering", vilket innebär trådlös mätning av el, gas, värme och vatten. Bolaget grundades 2003 och har fram till 2021 haft en relativt jämn omsättningstillväxt. År 2022 nåddes en större kommersiell framgång, då intäkterna ökade med 79,6 procent till 38,8 miljoner norska kronor. För närvarande har Radiocrafts 12 anställda som arbetar globalt från sitt huvudkontor och produktionscenter i Oslo, Norge.

Efter transaktionen kommer Radiocrafts verka som ett eget affärsområde inom LumenRadio, där Peder Martin Evjen, medgrundare och vd för bolaget, kommer att ingå i LumenRadios ledning.

– Marknaden för att mäta el, gas och vatten trådlöst är under kraftig tillväxt och genom förvärvet växer vi vår befintliga affär och kundbas. Den trådlösa kabeln spelar en alltmer betydande roll för tillförlitlig mätning, styrning och optimering av energi, säger Alexander Hellström, vd för LumenRadio i pressmeddelandet.

Transaktionen förväntas slutföras 1 september 2023.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2