Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Erika Berg blir ny vd för Hexatronic Cables & Interconnect Systems

Hexatronic Group har utsett Erika Berg till ny vd för dotterbolaget Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (HCI) i Hudiksvall.

Erika efterträder Håkan Bäckström som valt att gå vidare till nya utmaningar utanför bolaget. Med sig till sin nya roll har Erika med sig erfarenhet från ledande befattningar, inklusive rollen som VDvdför Pandrol AB, dotterbolag till franska Delachaux Group. Sedan 2021 har Erika projektlett majoriteten av HCI:s investeringsprojekt som invigdes i Hudiksvall den 21 juni 2023. 

– HCI har drivit ett gediget arbete under de senaste åren med flera viktiga investeringar, inte minst i de 20 nya produktionslinjerna som invigdes i slutet av juni. Vi kommer nu fortsätta att driva produktutveckling, investera i organisationen och effektivisera processer för att säkerställa att vi drar nytta av dessa investeringar. Erika har goda ledaregenskaper och ett driv som vi är övertygade om kommer bidra till att fortsätta utveckla HCI, den interna kulturen och säkerställa dess långsiktiga konkurrenskraft, säger Henrik Larsson Lyon, vd Hexatronic Group i ett pressmeddelande.

Erika Berg tillträder i sin roll den 1 oktober 2023. I syfte att möjliggöra en bra överlämning kommer Håkan Bäckström att kvarstå i bolaget fram till och med den 31 oktober 2023. Erika Berg kommer att rapportera till Magnus Angermund, Head of Northern Europe, vilket även Håkan Bäckström har gjort.

– Under de senaste åren har jag haft förmånen att få bekanta mig med HCI och imponeras över den styrka som finns i bolagets erbjudande och det engagemang och den kompetens som finns i teamet. Jag ser nu fram emot att leda bolaget i att kapitalisera på de viktiga investeringar som nu är slutförda, säger Erika Berg, tillträdande vd för HCI.

HCI är Hexatronics största enskilda produktionsanläggning med cirka 350 medarbetare. Den 21 juni 2023 invigdes 20 nya produktionslinjer för produktion av fiberkabel och mikrodukt, som används i fibernät över hela världen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons