Annons
Annons
Annons
Annons
© Ferroamp
Elektronikproduktion |

Ferroamp når nya produktionsvolymer

Det var ungefär ett år sedan som Ferroamp skrev ett avtal med Kitron om volymproduktion. Målet var att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14 – ett mål som slagits med råge.

Ferroamp-systemet kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som dessutom hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.

Ferroamp berättar via ett pressmeddelande att snittproduktionen per vecka, knappt ett år efter avtalet slöts, är sju gånger högre än 2022.

– Det betyder väldigt mycket för oss att nu ha en löpande storskalig produktion av våra produkter. Vi har jobbat hårt tillsammans med Kitron för att möta den stora efterfrågan och ge fler möjlighet att ta kontroll över sin solenergi och sina elräkningar, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp i pressmeddelandet.

Det var i mars som målet för produktionstakt av systemen för större fastigheter hos tillverkaren Note i Norrtälje nåddes – och nu har den norska kontraktstillverkaren Kitron överträffat målet för villasystemet EnergyHub 14 i sin fabrik i Polen. Framgången sägs vara resultatet av att Kitron under senaste månaderna byggt ut monteringslinan, utökat testkapaciteten och optimerat produktionsflödet.

– Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi är väldigt stolta och glada över att tillsammans med Ferroamp ha överträffat de initialt satta produktions- och leveransmålen. Vi ser med spänning fram emot att ytterligare utveckla samarbetet mellan Kitron och Ferroamp framöver, säger Kristoffer Asklöv, COO på Kitron.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1