Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprint tar över Seritronic

Den danska industrikoncernen Mekoprint har tagit över företaget Seritronic. Tillsammans blir man nu en starkare spelare på marknaden och samtidigt en av de större europeiska tillverkarna av membrantangentbord, manövrerings- och displaylösningar samt grafiska folier.

Mekoprint har under de senaste åren ökat sin omsättning markant, och nu fortsätter industrikoncernen sin tillväxtresa med förvärvet av Seritronic.

Förvärvet beskrivs i ett pressmeddelande som en del av Mekoprints tillväxtstrategi, som bland annat innebär stora investeringar i nya kompetenser, tillverkningstekniker och företag som stärker Mekoprints position på marknaden.

– Mekoprint och Seritronic kompletterar verkligen varandra. Seritronic är ett professionellt och välskött företag med en särskild förmåga att snabbt utveckla lösningar i samarbete med kunderna. Vi på Mekoprint har stark ingenjörskompetens för de mer krävande behoven och vi har också ett nära samarbete med kunderna kring deras produktutveckling. Genom sammanslagningen får vi en bredare kompetens, vilket gynnar alla våra kunder, säger vd Anders Kold från Mekoprint i pressmeddelandet.

När det gäller produkter har Seritronic en stark ställning inom kompletta box-build-lösningar och snabba prototyper, medan Mekoprint är starka inom produktutveckling och produktionsmognad. Bolagen tillhör de största tillverkarna i Skandinavien inom segmentet för membrantangentbord, manövrerings- och displaylösningar samt grafiska folier. Efter förvärvet blir den sammanslagna koncernen den största i Nordeuropa inom detta segment och bland de tre största i Europa med en total omsättning på över 250 miljoner danska kronor.

Seritronic har 60 medarbetare och hade år 2022 en omsättning på 112 miljoner danska kronor, medan Mekoprint-koncernen har fler än 700 medarbetare och en omsättning på 729 miljoner danska kronor under räkenskapsåret 2021/2022. Enligt Seritronics ägare, Birgitte Helenius och Hans Henrik Pedersen, är försäljningen till Mekoprint rätt lösning för att framtidssäkra företaget.

– Seritronic är nu i behov av en generationsväxling. Genom att sälja till Mekoprint säkrar vi våra medarbetares jobb och vi sänder inte minst en signal till våra kunder om att Seritronic är i goda händer framöver. Vi har under våra många möten och samtal med Mekoprint insett att vi har samma värderingar vad gäller både kunder och medarbetare, säger Hans Henrik Pedersen.

Seritronic har i dag en fabrik i Støvring på 3 200 kvadratmeter, där även Mekoprint har tre fabriker och sitt huvudkontor.

I samband med förvärvet byter Seritronic namn till Mekoprint Seritronic och fortsätter som ett självständigt dotterbolag inom Mekoprints avdelning Graphic Electronics. Här är Morten E. Lundgreen avdelningschef, och han blir också ny vd för Mekoprint Seritronic. Birgitte Helenius fortsätter som chef för ekonomi och organisationsutveckling, medan Hans Henrik Pedersen fortsätter som chef för försäljning och affärsutveckling.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons