Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Starkt andra kvartal från Inission

Kontraktstillverkaren Inission visar upp ett andra kvartal där nettoomsättningen uppgick till 562 miljoner kronor, en markant ökning på 23,2 procent från 456 miljoner under samma kvartal i fjol.

EBITA resultat för perioden landade på 41,2 miljoner kronor jämför med 14,6 miljoner kronor under 2022. Rörelseresultat EBIT för kvartalet uppgick till 40,3 miljoner kronor, en tydlig ökning från 13,8 miljoner kronor under jämförelseperioden. 

– Inission gör ett bra kvartal beträffande omsättning och vinst, säger vd Fredrik Berghel i kvartalsrapporten och fortsätter. Negativ valutapåverkan samt högre personalkostnader sänker lönsamheten jämfört med första kvartalet. Efterfrågan hos våra kunder är fortsatt god. Trots att vi levererar ut på den här höga farten så sjunker orderboken bara marginellt.

Han nämner att materialförsörjningen blir som förutspått bättre och bättre. Men att Inissions stora utmaning nu är att snabbt nog öka bemanningen i koncernens mest överbelastade fabriker. 

– Detta samtidigt som vi lastbalanserar så mycket vi hinner och kan. Vi har inte lyckats vända utvecklingen av vårt lager. Vi arbetar vidare tillsammans med Part Development för att utveckla och effektivisera våra processer och arbetssätt.

Inission jobbar vidare med en lista över potentiella förvärv och enligt Fredrik Berghel verkar det röra på sig lite mer på marknaden för transaktioner, vilket medfört att Inission deltar i några processer. 

– Som vi har berättat om tidigare letar vi mer systematiskt även utanför Norden. Främst tittar vi på norra Tyskland samt Benelux. Vår ambition är att årligen växa med cirka 5% genom förvärv. När Enedo kommit längre på sin förändringsresa skall vi även börja leta efter förvärv inom kraftelektronik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2