Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Teknik |

Saab påbörjar produktionen av master i komposit till finska marinen

I veckan genomfördes kompositskärningsceremoni på Saab i Karlskrona för den första av fyra master till den finska marinens nya fartyg.

Masterna tillverkas i det efterfrågade materialet komposit, samma material som de svenska Visbykorvetterna är gjorda av och där Saab är världsledande.

Saab tecknade i september 2019 kontrakt på en order om leverans och integration av ledningssystem till finska marinens fyra nya fartyg i Pohjanmaa-klassen (Squadron2020). Den 15 augusti genomfördes kompositskärningsceremonin hos Saab i Karlskrona för den första av fyra master till de finska fartygen.

Masterna som Saab tillverkar för Finland motsvarar ett femvåningshus i storlek. Saab är en av underleverantörerna till de nya finska fartygen med planerad levereras under perioden 2027-2029.

– Det här var en viktig dag och vi är stolta över att vara en del av arbetet med att stärka den finska marinens förmåga. Vi ser fram emot att leverera våra världsledande kompositlösningar och ledningssystem i nära samarbete med vår finska kund, säger Mats Wicksell, chef över Saabs affärsområde Kockums.

Intresset är stort för materialet som bidrar till fartyg med lägre vikt och signatur. Kolfiber är ett hållbart alternativ utan korrosion och som bidrar till lägre bränsleförbrukning och möjliggör att fler förmågor kan tillföras.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons