Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

Nokia utökar tillverkningen i USA

Nokia hävdar att man kommer att den första telekomleverantören som tillverkar optiska fiberbredbandsmoduler i USA.

I samarbete med kontraktstillverkaren Fabrinet kommer Nokia att börja att producera optiska moduler vid Fabrinets anläggning i Santa Clara, Kalifornien.

Produktionen kommer att starta 2024 och kommer att skapa flertalet nya jobb. Samarbetet bygger på Nokias tidigare beslut att tillverka elektroniska produkter för fiberoptiska bredbandsnätverk i Kenosha, Wisconsin.

Optiska moduler är en nyckelkomponent i fiberbredbandsnät. De omvandlar elektriska signaler till ljus och vice versa, och är viktiga för att ansluta hem till höghastighetsbredband. Genom att tillverka dessa moduler i USA får Nokia fler produkter på marknaden för användning i programmet Broadband Equity, Access and Deployment (BEAD) samt andra finansieringsprogram.

BEAD-programmet tillhandahåller 42,45 miljarder dollar för att utöka åtkomsten till höghastighetsbredband genom att finansiera planering och utbyggnad av infrastruktur i alla 50 delstater. Men för att få tillgång till denna plånbok måste intresserade samhällen använda utrustning tillverkad i USA, vilket är en grund till Nokias expansion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1