Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© broadcom
Komponenter |

Storbritannien godkänner Broadcoms jätteförvärv av VMware

Efter att Storbritannien givit grönt ljus för Broadcoms förvärv av VMware bekräftar det amerikanska bolaget att man räknar med att avsluta köpet i slutet av oktober.

Den 21 augusti 2023 fick Broadcom slutgiltigt godkännande från Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet. Detta följer godkännande från EU, såväl som Australien, Brasilien, Kanada, Israel, Sydafrika och Taiwan. 

I USA finns det finns inget juridiskt hinder för att avluta köpet enligt amerikanska fusionsbestämmelser, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Broadcom skriver vidare att man fortsätter att arbeta med tillsynsmyndigheter i andra jurisdiktioner och är i "avancerade stadier av processen" mot att erhålla de återstående myndighetsgodkännandena – något som Broadcom tror kommer att ske före den 30 oktober 2023.

Det var under maj förra året som halvledarbolaget Broadcom meddelade att man planerade att köpa samtliga utestående aktier i VMware för 61 miljarder dollar. Ett halvår senare hamnade planerna under luppen hos det brittiska konkurrensverket som menade att förvärvet kunde medföra potentiella konkurrenshämmande effekter.

Nu har man dock fått grönt ljus i Storbritannien och förvärvet ser ut att kunna ros i hamn.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1