Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Teknik |

Ericsson öppnar AI-labb i Vietnam

Det svenska telekombolaget och Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) kommer tillsammans att lansera RMIT & Ericsson AI Lab på RMITs campus i Hanoi i Vietnam.

Det gemensamma AI-initiativet är en förlängning av det befintliga 5G-utbildningssamarbetet mellan RMIT och Ericsson som hjälper till att utbilda vietnamesiska studenter om 5G och framväxande teknologier, såsom AI, maskininlärning, blockchain, cloud computing, AR/VR och automation.

AI-labbet beskrivs som ett industriellt forsknings- och utbildningsinitiativ som fokuserar på tillämpningen av artificiell intelligens på industri 4.0-initiativ som möjliggörs av lanseringen av 5G i Vietnam. Mer praktiskt kommer Ericsson och RMIT att stödja industri, akademi och samhällspartners att skapa och implementera AI-lösningar som kommer hjälpa införandet av industri 4.0 inom en mängd branscher.

I Vietnam har regeringen satt upp tydliga mål för att påskynda antagandet av industri 4.0 som en del av sin nationella strategi för digital transformation.

Mer konkret kommer aktiviteterna vid AI-labbet att omfatta arbetsintegrerad utbildning och inlärning i 5G, AI/ML, AR/VR, automation, cloud & edge computing, blockchain och relaterade teknologier. Ambitionen är att man gemensamt ska forska, skapa och implementera AI-applikationer som kan tillgodose behoven hos industrier över hela landet, såsom tillverkning, energi, utbildning, transport och logistik. Labbet kommer även att främja uppsatsbolag i landet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons