Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Charge Amps
Elektronikproduktion |

Kinesiskt bolag köper Charge Amps

Elbilsladdningsbolaget Charge Amps kommer snart att ha en ny ägare när NaaS Technology köper det svenska bolaget för 724 miljoner kronor.

NaaS Technology Inc. beskriver sig själva som det förata första USA-noterade bolaget för elladdningstjänster i Kina. Förvärvet sägs påskynda Charge Amps pågående tillväxt och expansion, samt ytterligare förbättra det svenska bolagets förmåga att leverera produkter och tjänster till sina kunder. Efter förvärvet kommer Charge Amps fortsätta att bedriva verksamhet under samma namn och varumärke.

– Vi har under de senaste åren undersökt vad som är den bästa lösningen för företagets långsiktiga strategi och tillväxt. Vi tror att NaaS har expertisen och den finansiella styrkan att stödja Charge Amps tillväxtresa under samma varumärke i Europa med ett utökat produktutbud och resurser att påskynda företagets expansionsplaner. Med NaaS breda produkterbjudande kommer Charge Amps att kunna ge kunder konkurrenskraftiga lösningar och snabba på samhällets elektrifiering. Vi ser fram emot att tillsammans förverkliga Charge Amps framtida potential, säger Olle Tholander, vd för Charge Amps i ett pressmeddelande.

NaaS Technology säger att bolaget ser optimistiskt på framtiden för elbilsmarknaden i Europa och den laddningsinfrastruktur som det kommer innebära samt att förvärvet av Charge Amps team och varumärke markerar en viktig internationell milstolpe för för bolaget.

– Tillsammans med Charge Amps-teamet vill vi stärka företagets ledande position i branschen och vår integrationsplan innebär att nya produkter kommer att lanseras under Charge Amps varumärke. Jag är övertygad om att förvärvet kommer att skapa värde för våra aktieägare, säger Alex Wu, medgrundare, styrelseordförande, och CFO för NaaS Technology.

NaaS Technology är ett dotterbolag till Newlinks Technology Limited, en kinesiskt koncern fokuserad på energidigitalisering.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons