Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Teknik |

ABB investerar i edge-to-cloud-plattform

ABB investerar i ett strategiskt samarbete med Pratexo, ett företag som arbetar med acceleration av edge-to-cloud-plattformar. Tillsammans ska bolagen utveckla "edge computing lösningar" för att förbättra säkerhet, autonomi och motståndskraft för decentraliserade elnät

Samarbetet med Pratexo syftar till att hjälpa ABB:s kunder att driftsätta edge-baserade nätverk och lösningsarkitekturer som ger insikter i realtid med adderade fördelar som minskade överföringsvolymer av molndata, förbättrad sekretess och säkerhet samt förmåga att kunna köra utan uppkoppling till internet.

”De senaste 20 åren har IT mest handlat om att centralisera datorsystemen till molnet. De kommande 10 åren kommer att handla om att balansera detta med en hybridstrategi från egde-to-cloud – att utföra rätt beräkningar på rätt ställe och på rätt nivå. Vårt nära samarbete med ABB kommer ytterligare att möjliggöra och påskynda den omställningen”, förklarar Blaine Mathieu, CEO på Pratexo i ett pressmeddelande

Ett exempel på hur tekniken kan användas är anpassade, decentraliserade mjukvarulösningar som möjliggör för distributionsnätoperatörer att hantera, övervaka och bedöma elsystem i realtid, identifiera sådant som potentiellt kan orsaka maskinfel och optimera på den mest lokala nivån och justera systemet efter snabbt föränderliga omständigheter som att identifiera och svara på förändringar i tillgång till och förbrukning av ström.

Samarbetet innefattar en minoritetsinvestering i Pratexo genom ABB:s riskkapitalenhet, ABB Technology Ventures (ATV). Ekonomiska detaljer kring investeringen har inte redovisats.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2