Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Huawei
Komponenter |

Huawei bygger hemliga halvledarfabriker

Kinesiska Huawei, som drabbats hårt at de amerikanska sanktionerna, bygger enligt uppgift flertalet hemliga tillverkningsanläggningar för halvledare runt om it Kina.

Det hela beskrivs som ett sätt för det kinesiska bolaget att komma runt de amerikanska sanktionerna. Det var förra året som Huawei tog klivet in i chipproduktion och får enligt Semiconductor Industry Association (SIA) hela 30 miljarder dollar i stöd från den kinesiska regeringen.

Huawei ska ha köpt minst två befintliga fabriker och är i färd med att bygga ytterligare tre.

Evertiq har under flertalet artiklar rapporterat om turerna med Huawei som under 2019 hamnade på det amerikanska handelsdepartementet exportkontrolllista. Anledningen till att man begränsade handeln med företaget sades vara på grund av säkerhetsrisker, något som Huawei själva nekar skulle vara fallet.

Enligt SIA bygger Huawei just nu flera tillverkningsanläggningar för halvledare, och detta under andra företagsnamn. Detta ska vara en taktik för att kringgå amerikanska myndigheters restriktioner för att indirekt köpa amerikansk chiptillverkningsutrustning, skriver Bloomberg.

Huawei är som bekant "svartlistade" i USA, vilket innebär att det finns en hel hel begränsningar när det kommer till företag och leverantörers förmåga att skicka varor och teknik till Huawei – om de inte beviljats licenser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons