Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Santeri Viinamaki
Elektronikproduktion |

Bittium inleder förändringsförhandlingar i Finland

Finska Bittium kommer att inleda förändringsförhandlingar i syfte att förbättra sin lönsamhet och utveckla sin verksamhet mot självständiga affärsenheter.

Förhandlingarna berör samtliga av bolagets finska dotterbolag och cirka 600 anställda omfattas. De planerade åtgärderna kan, om de genomförs, leda till uppsägning eller permittering av upp till 80 anställda.

Bittium skriver i ett pressmeddelande att förändringsförhandlingar inleds av ekonomiska och produktionsmässiga skäl samt operativa omstruktureringar.

Bittium har tidigare gått ut med att man utvecklar verksamheten mot mer självständiga affärsenheter, närmare bestämt Defence & Security, Medical Technologies och Connectivity Solutions. Vad man vill uppnå sägs vara ett tydligare fokus, tillväxt och förbättra förmågan att generera vinst. 

Den här utvecklingen av verksamheten väntas slutföras under 2023 och bolaget kommer senast från och med början av 2024 att starta segmentsbaserad rapportering utifrån den nya strukturen. 

Bittium har även fortsatt med andra åtgärder och ser över sina processer, verksamhetsmetoder samt kostnadsstruktur. Som ett led i detta har företaget beslutat att stänga sina kontor i Mexiko och Singapore och avsluta verksamheten för dotterbolagen i länderna. Hur många anställda som kommer att påverkas av detta har man inte gått ut med.

Med alla dessa dessa åtgärder siktar man på att förbättra lönsamheten och stärka konkurrenskraften och Bittium spår årliga kostnadsbesparingar på cirka 6,0 miljoner euro som ett resultat av besluten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2