Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek Nanotech
Teknik |

Smoltek får nytt grönt patent

Det beviljade patentet är det första i en ny patentfamilj, kallad "Electro Catalyst Support", som är inriktad på produktion av grön vätgas.

Patentet beskriver hur man kan använda Smolteks kärnteknologi i elektrokemiska celler. I det här fallet – hur koncernföretaget Smoltek Hydrogen kan använda tekniken för att radikalt minska mängden iridiumkatalysatorer i elektrolysörceller samt öka vätgasproduktionen per area i cellen. Efter detta senaste patent omfattar bolagets IP-portfölj nu 80 beviljade patent. 

– Den nya patentfamiljen är ett genombrott för oss eftersom vi nu kan bli en nyckelleverantör av tekniska lösningar som gör det möjligt för vätgasindustrin att skala upp produktionen av PEM-elektrolysörer, säger  Fabian Wenger, FoU-chef på Smoltek Hydrogen i ett pressmeddelande.

Patentfamiljen, Electro Catalyst Support, beskriver en metod för att producera katalysatorer med stöd av nanostrukturer. Det hela relaterar till anordningar som används vid elektrolys, särskilt för elektrolys av vatten, som är ett sätt att producera vätgas utan fossila bränslen. Innovationen ska även tillhandahålla metoder för att omvandla överskott av elektrisk energi från intermittenta energikällor, såsom vind- och solenergi, till kemisk energi för lagring och senare användning.

Smoltek skriver i pressmeddelandet att tekniken är lämplig för nanostrukturer som åtminstone delvis täcks av ett skyddande skikt utformat för att öka motståndet mot korrosion (det vill säga så att de är hållbara för användning på anodsidan av PEM-elektrolysören).


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons