Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Mobileye ger Polestar ögon

Polestar och Mobileye kommer att samarbeta för att göra Polestar 4 till den första produktionsbilen som har Mobileyes teknik Chauffeur för autonom körning.

Mobileye förarassistansteknik (ADAS) finns redan monterad hos fler än 150 miljoner bilar glabalt. Polestar 4, som börjar säljas i Kina idag och globalt 2024, lägger grunden för denna teknik genom att ha ett Mobileye SuperVision-baserat ADAS-system redan från start. De första leveranserna i Kina väntas ske före årsskiftet 2023.

– Jag är verkligen nöjd med hur produktionsförberedelserna för Polestar 4 avancerar. Ett samarbete med Mobileye kan avsevärt driva på innovation i vår elektriska SUV-coupé Polestar 4. Vi vet att det inte alltid är roligt och spännande att köra själv – den här tekniken innebär att våra kunder skulle kunna aktivera autonom körning när de vill, vilket gör alla framtida resor angenäma, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i ett pressmeddelande. 

När Chauffeur lanseras under de kommande åren, förväntas tekniken kunna erbjuda autonom körning från punkt till punkt på motorvägar utan att föraren behöver ha ögonen på vägen, liksom autonom körning med ögonen på vägen för andra miljöer.

Polestar 3, som kommer att börjas levereras under 2024, är byggd på en annan plattform och har sin egen uppsättning ADAS och framtida funktioner för autonom körning. 
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1