Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron
Elektronikproduktion |

Kitron växer och etablerar sig i Malaysia

Kontraktstillverkaren Kitron meddelar att bolaget expanderar på den snabbväxande marknaden i Asien och Stillahavsområdet med en ny anläggning i södra Malaysia, närmare bestämt i Johor Bahru-området.

I en uppdatering på företagets LinkedIn uppger Kitron att Malaysia efter en grundlig analys valdes ut som närmast Kina i utveckling och kapacitet inom EMS-tjänster.

"Faktum är att landet har ett strategiskt läge och ett logistiskt centrum på den mest trafikerade sjöfarten och i centrum av Indo-Stillahavsområdet, ett område som är en tillväxtmotor för global ekonomi. Dessutom har det en affärsorienterad miljö och regering, välutvecklad infrastruktur, och ett erfaret EMS-ekosystem", skriver företaget i uppdateringen.

Anläggningen i Malaysia kommer att kommer att få mycket stöd från Kitron i Kina och man planerar att kopiera dess processer och utrustning för att få igång en smidig start. Maskinuppsättningen sägs vara identisk med den bolaget har i Kina.

Installationerna planeras vara klara fram mot årsslutet och serieproduktion väntas kunna sättas igång i början av nästa år.

Evertiq har sökt Kitron för ytterligare information.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons