Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© precise biometrics
Komponenter |

Han tar över som vd för Precise Biometrics

Patrick Höijer lämnar idag rollen som vd för Precise Biometrics AB på egen begäran. Styrelsen för Precise har utsett Joakim Nydemark, tidigare vice vd och CCO Algo, till VD som tillträder idag.

– Under sin tid som vd har Patrick bidragit till att stärka Precises ställning och positionera bolaget för lönsam tillväxt, säger Torgny Hellström, styrelseordförande i Precise Biometrics i ett pressmeddelande.

Hellström listar framgångar som omorganiseringen, förvärvet av EastCoast, en företrädesemission samt nya amerikanska säljkanaler under Patrick Höijers ledarskap.

– Patrick tog själv initiativet att föra en dialog kring hur bolaget bör styras framåt, givet att vi går in i en ny fas, och vilket ledarskap som är bäst lämpat för detta. Patrick landade i beslutet att avsluta sin anställning och kliva ner från rollen som vd. fortsätter Torgny Hellström.

Joakim Nydemark kliver direkt in i sin nya roll och tar med sig branscherfarenhet inom tech, mjukvara och telekom med tidigare ledande befattningar i bolag som Crunchfish, Anoto, TAT och Teleca/Obigo.

– Att ta över rollen som VD är hedrande. Jag är tacksam och förväntansfull över att ha fått förtroendet att fortsätta att bygga Precise. Vi befinner oss i en bra position för att fortsätta utveckla bolaget, med fokus på att vinna nya kunder, öka de återkommande intäkterna och bygga en struktur som möjliggör långsiktig tillväxt, säger Joakim Nydemark.

Patrick Höijer kommer under uppsägningstiden om sex månader att stå till Precises förfogande och stötta bolaget under en övergångsfas.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons