Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Almi Invest
Komponenter |

Almi Invest investerar i TeraSi

Almi Invest investerar 4 miljoner kronor i Stockholmsbaserade deeptech-startupen TeraSi.

Investeringen sker i form av en nyemission om totalt 13 miljoner kronor. Investeringen sker tillsammans med investerare som Navigare Ventures, OnSight Ventures, DeepTech Labs samt tidigare investerare som en handfull änglar och KTH Holding.

TeraSi erbjuder komponenter och förpackningar för trådlösa applikationer med hög frekvens. Bolaget grundades 2020 och dess teknologi bygger på akademisk forskning vid KTH samt flera års intern forskning och utveckling. Företaget designar och tillverkar alla komponenter från sitt huvudkontor i Stockholm och påbörjar nu en resa att skala upp sin teknologi och introducera den på massmarknaden. 

Enligt ett pressmeddelande kommer investeringen kommer att användas till att lansera nya produkter, stärka upp patentportföljen och expandera teamet.

– TeraSi har ett fantastiskt team och en verkligen unik teknikplattform som är på väg att bli en nyckelteknologi för det kommande 6G-kommunikationsnätverket. I TeraSi ser vi både en mycket stor affärspotential och potentialen att skapa nya och förbättrade tjänster som ger samhällspåverkan, så vi är mycket entusiastiska över denna investering och vi ser fram emot att stödja TeraSi på deras resa mot att förverkliga den potentialen, säger Gustav Notander, Investment manager på Almi Invest.

Nästa generation av trådlös teknik kommer att föra oss till högre frekvenser än någonsin, vilket ger enorma datahastigheter, enastående rumslig upplösning och väcker en mängd nya applikationer till liv. För första gången kommer vi att utnyttja frekvenser så höga som 200 GHz - nästan tio gånger högre än mm-vågsystem. Som med alla generationsskiften är denna förändring endast möjlig med nya teknologier som överträffar dagens begränsningar. 

– Innan vi kan förverkliga samhällets visioner om nästa generation av trådlös teknik behöver vi bygga hårdvara för att stödja dem. Vi tror att vår teknik erbjuder den bästa kombinationen av prestanda, kompakthet och skalbarhet i volym och att den löser flaskhalsen för förpackning och integration över 60 GHz. Vi är glada att börja skala upp vår teknik och visa dess sanna potential under de kommande åren, säger James Campion, vd, TeraSi i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons