Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Njord Medtech
Elektronikproduktion |

Njord vänder sig till Scanfil för tillverkningsmuskler

Medicinteknikbolaget Njord Medtech har tagit fram en ny patientöverföringsenhet som syftar till att minska den fysiska bördan för vårdgivare, öka produktiviteten på sjukhus med fokus på röntgenavdelningar. Nu har Njord ingått ett tillverkningsavtal med kontraktstillverkaren Scanfil.

Njord Medtech's nya Atle 180 är sedan i slutet av förra året godkänd av EU och har redan introducerats på fem olika europeiska marknader. Scanfils fabrik i Åtvidaberg kommer att producera och leverera lösningentill sjukhus över hela Europa framöver.

– Vi har samarbetat nära med Scanfil under de senaste två åren, vilket har skapat en stark grund för den kommande produktionsfasen. Dessutom är volymkapaciteten och den regulatoriska kapaciteten som kännetecknar fabriken i Åtvidaberg starka möjliggörare för vår fortsatta resa, säger Jacob Ahrnstein, vd för Njord Medtech i ett pressmeddelande.

Att hälso- och sjukvården har slitit under de senaste decennierna kommer knappast som en överraskning. Dock så har kostnaderna för att driva dessa verksamheter ökat kraftigt under samma period och förväntas fortsätta öka. I flera länder är behovet på ytterligare vårdpersonal stort, samtidigt som man brottas med hög belastning för den existerande personalen. Det blir då allt viktigare att behålla professionella, samtidigt som man håller kostnadsnivåerna stabila. Det var just Njord Medtech siktade på med Atle 180. Femton sjukhus i Norden har redan implementerat lösningen.

– Njord Medtech har en unik produkt och stor tillväxtpotential. Scanfil är mycket glad över att Njord Medtech valde oss som partner på den kommande resan,  säger Steve Creutz, vd för Scanfil Åtvidaberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons