Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aspocomp
Mönsterkort |

Aspocomps förhandlingar är klara

Mönsterkortstillverkaren Aspocomp är klar med förändringsförhandlingarna vid fabriken i finska Uleåborg – flertalet anställda permitteras.

Anledningen till förhandlingarna var att tillverkaren behövde förbereda sig för en anpassning av produktionen för att motsvara tillfälligt låga leveransvolymer.

Aspocomps plan är nu att permittera mellan 20–30 produktionsanställda åt gången i högst 90 dagar under det kommande halvåret. Under de första tre månaderna kommer 26 personer att vara tillfälligt permitterade.

I början av förhandlingarna bedömde Aspocomp att anpassningsåtgärderna inte skulle kräva mer än permitteringar som varar i 90 dagar som längst. De flesta av Uleåborgsfabrikens 120 produktionsanställda omfattades av förhandlingarna.

Aspocomp menar att en långsammare än väntat återhämtning av halvledarcykeln och höga lagernivåer i olika delar av värdekedjan har bromsat omsättningen. Vidare skriver bolaget att man räknar med att halvledarindustrins cykel kommer att återgå till tillväxt i slutet av året eller början av 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons