Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BAE Systems
Elektronikproduktion |

Från 800 till 1 600 anställda på två år

BAE Hägglunds fabrik i Örnsköldsvik går – och har gått – på högvarv under en tid nu. På bara två år har fabriken fördubblat personalstyrkan.

Evertiq har under årets gång rapporterat om hur BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik upplevt en viss växtvärk. Flertalet stora ordrar på Stridsfordon 90 har inneburit att produktionen vid har gått för fullt, och kommer att fortsätta så under lång tid framöver.

Dessa storkontrakt, i kombination med världsläget, och den militära upprustning som sker har gjort att försvarsindustrin gör för högvarv. För BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik innebär det också att det börjar bli trångbott i fabriken och verkstaden måste utökas, nya kontors och testanläggningar måste byggas.

Produktionschef Richard Harlin berättar för Dagens Arbete samtidigt som bolaget måste  öka produktionstakten så jobbar man i något av en byggarbetsplats.

Idag är man 1 600 anställda, men för att kunna öka produktionen behöver man mer muskler och bolaget letar just nu efter ytterligare ett antal hundra anställda, främst på produktionssidan.

– Det är en stor utmaning. Örnsköldsvik med upptagningsområde är rätt litet. Det är många som fiskar i samma damm. På vissa håll börjar det märkas att det är slutfiskat, säger produktionschef Richard Harlin till Dagens Arbete.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons