Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Spectrum Technology blir en del av Orbit One

Orbit One blir ny delägare i automationskonsulterna Spectrum Technology som är en leverantör av automationslösningar och specialiserade på att designa och implementera automatiserade system.

– Spetskompetens inom automation är ett villkor för ”nearshoring” och att locka fler kunder att lägga sin tillverkning nära sin marknad. Med ett delägarskap och ett mycket nära samarbete får vi full tillgång till Spectrum Technologys ledande kompetens inom automation. Det ger oss ytterligare möjligheter att stärka vårt tjänsteerbjudande och samtidigt utveckla ledande automationslösningar, säger Mattias Lindhe, President & Chief Executive Officer Orbit One Group i en uppdatering.

Mattias Lindhe fortsätter och säger att parterna redan har genomfört lyckade projekt tillsammans, bland annat en ny robotcell, speciellt utvecklad på uppdrag av ett icke namngivet stort svenskt industriföretag

Orbit Ones Vice President & Chief Operating Officer, Ulf Karlsson, menar att tillsammans kommer att ta täten inom automation och att automation nu kommer att vara en integrerad och självklar del i bolagets erbjudande till kund.

– Orbit One är ledande inom produktions- och processteknik och Spectrum Technology är marknadsledande inom automation. Tillsammans kommer vi att skapa ett unikt och synnerligen konkurrenskraftigt tjänsteutbud med nya synergieffekter som gagnar både befintliga och nya kunder, säger Ulf Karlsson.

Tre viktiga skäl till automatisering

– Man kan säga att det finns tre dominerande skäl till automatisering. Dels handlar det om kostnadseffektivitet där ökad automation skapar högre effektivitet. Dels handlar det om kvalitetssäkring genom de automatiserade tekniska lösningarna. Inte minst handlar det även om att skapa bättre och attraktivare arbetsmiljöer genom att eliminera högrepetitiva och skadliga arbetsmoment.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2