Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Castellum Jonas Bilberg
Elektronikproduktion |

Hitachi Energy växer med nytt svenskt huvudkontor i Västerås

Hitachi Energy och Castellum har tecknat en gemensam avsiktsförklaring om att uppföra Hitachi Energys nya svenska huvudkontor på upp till 25 000 kvadratmeter på Finnslätten i Västerås. Något som väntas skapa en hel del nya jobb.

I dag är Hitachi Energys medarbetare utspridda på tre områden i Västerås, Tegnér, Östermalm och Finnslätten. Avsiktsförklaringen innebär att bolagen tillsammans utreder förutsättningarna för att samla alla Hitachi Energys medarbetare i en nyproducerad byggnad på Finnslätten.

– Genom att samla alla kompetenser i Västerås till en gemensam arbetsplats kan vi stärka vår kultur och innovationsförmåga samtidigt som vi vistas en modern och hållbar fastighet, säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige i ett pressmeddelande

Målsättningen är att parterna ska utreda och avtala ett hyresavtal för nyproduktionen under 2024. Ambitionen är att lokalerna, när marknadsförutsättningarna är rätt, ska byggas centralt på Finnslätten, på en yta mellan Lugna gatan och Effektgatan.

Västerås tidning rapporterar att Hitachi Energys just nu – mycket på grund av den gröna energiomställningen – befinner sig i en tillväxtresa och att bolaget planerar att anställa över 2 000 personer i Sverige under de kommande två året. Flera hundra av dessa väntas ha sin arbetsplats i Västerås och de nya lokalerna.

Tobias Hansson har tidigare tagit till LInkedIn och berättat om expansionsplanerna där han nämner just att bolaget behöver anställa 2 000 personer. Men också att bolaget investerar cirka 1 miljard kronor i kapacitetsutbyggnad för att möta den ökande efterfrågan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2