Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Komponenter |

Vector Photonics samarbetar med Sivers Photonics

Sivers Semiconductors dotterbolag Sivers Photonics har fått en första order av Vector Photonics för utvärdering av epitaximaterial för ett nytt, nästa generations laserprojekt.

Ordern inkluderar lasertillverkning och tester för att fastställa livslängd och innebär samtidigt att dessa två Glasgow-baserade företag – för första gången – ingår i ett samarbetsprojekt. 

Tillverkningen kommer att ske på Sivers InP100-plattform på bolagets avancerade fabrik i Glasgow. Projektet sägs ligga i framkant inom den globala utvecklingen av laserteknologi, och samarbetet med Sivers Photonics innebär att projektet helt drivs inom det skotska Photonic-klustret.

– Vector Photonics driver en fabrikslös affärsmodell och lägger ut wafertillverkning till partners för halvledare runt om i världen. Sivers Photonics är en idealisk tillverkningspartner för Vector Photonics ur alla aspekter. Dessutom stödjer bolagens närliggande verksamheter en särskilt nära arbetsrelation, med tydliga fördelar för fördjupad utveckling och FoU-arbete, säger Euan Livingston, försäljnings- och marknadsdirektör på Vector Photonics, i ett pressmeddelande. 

– Det är glädjande att vi nu kan samarbeta med Vector Photonics i detta projekt, och vi använder vår expertis för att stödja kommersialiseringen av nästa generations lasrar för ytkoppling samtidigt som vi fortsätter att stärka Skottlands starka position som världsledande inom Photonics. Efter den framgångsrika wafertillverkningen och testfaserna med användning av vår beprövade kapacitet kommer vi att göra det möjligt för Vector Photonics att leverera till sina kunder i stor skala, Andy McKee, CTO och Interim Managing Director på Sivers Photonics.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2