Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronic köper bolag i Nya Zeeland

Fiberkabelbolaget Hexatronic har förvärvat ATG Technology Group, en aktör inom fiberindustrin på Nya Zeeland.

Förvärvet kompletterar framförallt ett befintligt dotterbolag med verksamhet i Australien (Optical Solutions Australia – OSA), men stärker även Hexatronics portfölj ytterligare. Samtidigt utökar det svenska bolaget sin närvaro på den nyzeeländska marknaden där man redan, via ett dotterbolag, levererar passiva fiberoptiska systemlösningar och som har egen lokal produktion av mikrodukt.

ATG:s levererar optisk kabel, nätverksprodukter, handhållna verktyg, fibersvetsar samt test och mätutrustning och ligger i linje med Hexatronics tillväxtplan som ett kompletterande tillägg till OSA. ATG har idag sex anställda och en årlig omsättning på cirka 3 miljoner nya zeeländska dollar (SEK 19.6 million).

– Förvärvet möjliggör synergier med vårt befintliga bolag OSA och stärker vår närvaro i regionen. Genom att integrera ATG:s erfarenhet och kompetens är vi väl positionerade för att erbjuda ett ännu bredare utbud av lösningar och öka det värde vi tillför både vår portfölj och våra kunder, säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2