Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AddSecure
Embedded |

AddSecure etablerar sig inom ny IoT-vertikal

AddSecure förvärvar Clifford Group, ett telematikföretag som tillhandahåller lösningar för mobil säkerhet och uppkopplad mobilitet i Benelux. Genom köpet etablerar sig AddSecure inom en ny IoT-vertikal och skapar ett nytt affärsområde, Smart Mobility.

Genom förvärvet etablerar sig som sagt AddSecure inom nya IoT-vertikaler som kombinerar uppkopplad mobilitet och mobila säkerhetslösningar, och lanserar ett nytt affärsområde, Smart Mobility. Förvärvet sägs stärka det svenska bolagets position som en leverantör av IoT-uppkopplingar och end-to-end-lösningar i Europa.

– AddSecure kommer att kunna dra fördel av Cliffords marknadsledande expertis och plattformar för mobilsäkerhet och uppkopplad mobilitet, inte bara för fortsatt tillväxt inom Benelux, utan även för expansion till nya marknader såväl som till angränsande vertikaler utanför fordonsindustrin. Dessutom kommer affären också att skapa ”cross-sell”-möjligheter, säger Stefan Albertsson, vd, AddSecure i ett pressmeddelande.

Clifford har en stark position som leverantör av tjänster för lokalisering av stulna fordon inom både fordonssektorn och andra sektorer. Telematikinfrastrukturlösningarna förhindrar stölder och lokaliserar stulna fordon och andra mobila enheter. Huibjan Braafhart, vd för Clifford Group, kommer att ingå i AddSecures ledningsgrupp och rapportera direkt till vd Stefan Albertsson.

– Vi är glada över att ha hittat ett bra hem hos AddSecure och ser betydande tillväxt- och utvecklingsmöjligheter när vi nu blir del av denna expansiva, europeiska leverantör av IoT- och telematiklösningar. Jag ser fram emot att fortsätta leda vår tillväxtresa och att leda det nya affärsområdet, Smart Mobility, säger Huibjan Braafhart, 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1