Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TSI Semiconductors
Komponenter |

TSI Semiconductors är nu i händerna på Bosch

Under april månad meddelade tyska Bosch att man planerade att förvärva den amerikanska chiptillverkaren TSI Semiconductors, ett förvärv som nu är avslutat.

Nu när förvärvet är avslutat har det tyska bolaget fått tillgång till TSI Semiconductors fabrik i Roseville, Kalifornien och företaget kommer att stöpas om och gå under namnet Robert Bosch Semiconductor LLC.

Förvärv innebär att Bosch får ökad tillverkningskapacitet på en viktig marknad. Med start 2026 kommer de första chippen att att tillverkas på 200-millimeters wafers på kiselkarbid.

Bosch meddelar att bolaget planerar att investera cirka 1,5 miljarder dollar (cirka 16,5 miljarder kronor) för att uppgradera anläggningen i Roseville till en som producerar och testar halvledare av kiselkarbid – då man tagit sikte på elfordonsmarknaden.

De cirka 250 medarbetarna i Roseville är nu en del av Bosch och de nya ägarna räknar med att produktionen kommer att byggas upp successivt och samtidigt förväntar man sig att fabriken i sig kommer att utökas.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons