Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 juni 2003

Snabbaste 16-bitars SAR-omvandlare

Analog Devices meddelar att de släpper en 16-bitars A/D-omvandlare med successiv approximation (SAR), som enligt företaget är den snabbaste, minsta och mest noggranna på marknaden.
A/D-omvandlaren är inbyggd i en 5 x 3 mm MSOP-kapsling (mini small-outline package) och ger linjäriteten +/- 3 LSB vid samplingsfrekvensen 550 kSPS (samplingar/sekund). Med en effektförlust på 20 mW vid 2,7 V-matning ska kretsen enligt företaget vara marknadens strömsnålaste A/D-omvandlare för den aktuella samplingsfrekvensen.

Merparten av marknaden för A/D-omvandlare utgörs av SAR-omvandlare, vilka anses vara det mest kostnadseffektiva alternativet för tillämpningar där det är viktigt med exakt digital behandling av analoga signaler, exempelvis i bärbara tillämpningar och datainsamlingssystem. Med den nya modellen AD7686 utökar Analog Devices sin PulSAR-serie.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2