Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SweGaN
Komponenter |

Tidigare vd för Ericsson blir rådgivare hos SweGan

Det svenska halvledarbolaget meddelar att Sven-Christer Nilsson kliver in som senior rådgivare i SweGan. Nilsson, som tidigare varit vd för Ericsson, är idag aktiv som investerare och styrelsemedlem i flera teknikföretag.

Efter en framgångsrik investeringsrunda under det tredje kvartalet 2022, där globala halvledarinvesterare och strategiska partners gick in, meddelade SweGaN tidigare i år att man planerar att bygga en ny produktionsanläggning i Linköping. Företaget säger att dess strategi är helt i linje med de accelererande globala kraven på GaN-on-SiC epiwafers och deras användning inom olika högteknologiska applikationer.

Sven-Christer Nilsson är inte bara tidigare vd för Ericsson utan också en strategisk ledare med en lång bakrund inom flera högteknologiska industrier. Han sitter för närvarande i flera styrelser, inklusive Ceva, Inc., en aktör inom halvledarbranschen för signalbehandling och AI-processning. Nilsson har tidigare haft långvariga positioner som ordförande i styrelsen för Försvarets Materielverk och andra högprofilerade organisationer.

SweGaNs vd och medgrundare, Jr-Tai Chen, menar att timingen för detta kunde inte ha varit bättre.

– Med stort intresse för våra GaN-on-SiC epitaxiella lösningar för RF- och kraftkomponenter är SweGaN på väg att bli en stor aktör på de globala GaN-marknaderna. Genom att utnyttja Sven-Christers omfattande ledarskap och stora nätverk tror vi att han kommer att tillföra betydande värde och insikter till vår tillväxtstrategi, säger vd:n i ett pressmeddelande.

Sven-Christer Nilsson säger att han ser fram emot att bidra till och vara en del av SweGaN-resan under denna spännande men geopolitiskt dynamiska halvledartid.

– Nu när EU signalerar behovet av att utveckla en robust europeisk försörjningskedja för halvledare, är SweGaN redo att spela en avgörande roll i detta ekosystem, säger Sven-Christer Nilsson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2