Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© AlixLabs
Komponenter |

AlixLabs säkrar 40 miljoner kronor i investeringar

Svenska halvledarbolaget AlixLabs meddelar att man lyckats säkra ytterligare 40 miljoner kronor i investeringar för accelerera bolagets satsningar.

AlixLabs specialiserar sig på ALE-teknik (Atomic Layer Etching) samt Pitch Splitting technology (APS) vilket har lockat pengar från som investerare som Navigare Ventures, Industrifonden men även FORWARD.one.

Halvledarindustrin har länge stått inför utmaningar relaterade till skenande kostnader, särskilt på grund av de höga kostnaderna för litografiska processer, så som EUV, och har ett skrikande behov av energieffektiva alternativ och mer hållbara metoder. Det är här AlixLabs planerar att sparka upp dörren med sin metod för tillverkning.

AlixLabs vd, Jonas Sundqvist, menar att denna investering spelar en avgörande roll för att driva företaget mot en skalbar framgång.

– Kapitalet bekräftar inte bara vår vision utan ger oss också möjlighet att ta vår banbrytande teknologi till framkanten av halvledartillverkning. Detta investeringar markerar en viktig milstolpe när vi arbetar mot vårt mål: att få vår noggrant utvecklade process antagen av kretstillverkare i deras mest avancerade produktion senast 2025, säger Sundqvist i ett pressmeddelande.

AlixLabs lyfter även den gröna ambitionen som finns inom EU:s halvledarinitiativ, EU Chips Act, och att AlixLabs målsättning att driva fram tekniska framsteg och hållbar tillverkning linjerar med detta.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2