Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PowerCell Sweden AB
Elektronikproduktion |

PowerCell ansöker om notering på Nasdaq Stockholm

PowerCell meddelar att bolaget kommer att ansöka om notering på Nasdaq Stockholm. PowerCell säger samtidigt att man inte kommer att ta in kapital i samband med noteringen.

PowerCell, som utvecklar vätgaselektriska lösningar med bränslecellstackar och system, skriver att bolaget står inför en starkt växande efterfrågan – framför allt driven av övergången till elektrifiering och utsläppsfri energi. 

Bolaget tog sina första steg 2008 som en industriell spinout från Volvokoncernen och aktien har sedan 2014 handlats på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med kortnamnet PCELL. Sedan 2014 har företaget haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 89 procent och en ökande bruttomarginal som uppgick till 46,2 procent 2022.

"Noteringen på Nasdaq Stockholm är ett naturligt steg som speglar både hur vårt erbjudande och vi som bolag har mognat", säger Richard Berkling, vd för PowerCell i ett pressmeddelande. "Vi befinner oss i en stark tillväxtfas och förväntar oss att noteringen kommer att öka kännedomen om PowerCell bland nordiska såväl som internationella investerare och ger oss möjlighet att utöka vår aktieägarbas."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2