Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Okmetic via Youtube
Komponenter |

Ny ekonomichef tar plats hos finska Okmetic

Okmetic, som just nu är i full färd med att bygga en waferfabrik värd 400 miljoner euro i Vanda, har utsett Tuomas Itkonen som ny CFO för bolaget.

Tuomas Itkonen efterträder Tapio Hyvärinen som suttit på positionen som CFO under en längre tid men har nu valt att gå i pension. 

Itkonen tar med sig över femton års erfarenhet av ekonomistyrning på koncernnivå till sin nya position. Han tar även med sig erfarenhet från halvledarindustrin då han arbetat i mer än fyra år hos Picosun.

Under maj månad 2022 meddelade det finska bolaget att man planerade att investera närmare 400 miljoner euro för att bygga en ny fabriksanläggning i Vanda bredvid bolagets nuvarande fabrik. Med investeringen räknar Okmetics med att produktionskapaciteten och verksamheten kommer att mer än fördubblas. Man räknar med att kunna ta fabriken i bruk i början av 2025.

– Okmetic befinner sig i en intressant utvecklingsfas, då verksamheten och kapaciteten kommer att växa kraftigt på lång sikt. Det är fantastiskt att ha en erfaren och kompetent CFO som Itkonen för att stödja företagets strategi och tillväxt. Samtidigt vill jag tacka Tapio Hyvärinen för hans stora arbete för Okmetic, säger Okmetics vd Kai Seikku i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1