Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Teknik |

Prevas uppdaterar Hydroscands produktionssystem

I Örebro tillverkar Hydroscand hydraulslangar och Prevas har nu bytt ut ett äldre system för övervakning av arbetsmoment och stationer i produktionen mot ett mer driftssäkert och flexibelt system.

I Hydroscands fabrik i Örebro tillverkas hydraulslangar på sex parallella produktionslinor med stationer för olika arbetsmoment som kap, pluggtest, montering, pressning och packning. Fem av dessa är manuella och en är automatisk. Det tidigare systemet för övervakning av tillverkningen började bli gammalt och det fanns inte längre möjlighet till support, anpassningar och vidareutveckling.

– Samarbetet med Prevas har fungerat väldigt bra. Jag tror att det är kombinationen av teknisk och social kompetens som har varit avgörande för att vi har kunnat jobba som kollegor och lyckats sy ihop projektet tillsammans. Vi har också fått bra dokumentation och löpande information vilket gjort att vi känt oss trygga med processen, säger Fredrik Järnberg, platschef på Hydroscand OEM i Örebro i ett pressmeddelande.

Inledningsvis behövde Prevas få en uppfattning om hur det befintliga systemet fungerade, om vilka data som användes och hur olika delar kommunicerade med varandra. I projektets olika faser har flera personer med olika kompetenser inom exempelvis UX-design och programmering varit involverade. Användarna och deras krav och önskemål har fått vara vägledande i utformningen av de olika stationerna och arbetsmomenten.

– Att få ihop helheten av detaljerna har varit en intressant och rolig utmaning i det här projektet. Vi fick göra en del detektivjobb i början för att lära oss hur det befintliga, pc-baserade systemet fungerade och för att kunna göra rätt analyser av hur tillverkningen skulle styras. Det nya systemet är likt det gamla, men vi har tillsammans med Hydroscand utvecklat både funktioner och gränssnitt. Övergången till nätverksbaserad kommunikation har gjort att vi kunnat få ner antalet stopp och fel i produktionen, säger Martin Östberg, projektledare på Prevas.

Hydroscands har även möjlighet att expandera och utveckla vidare det nya systemet med nya funktioner.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2