Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Teknik |

Saab slutför förvärvet av CrowdAI i USA

Saabs strategiska förvärv av CrowdAI har officiellt avslutats, vilket påskyndar utvecklingen och implementeringen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i Saabs produktportfölj.

Saabs menar att bolagets kunskaper och färdigheter stärks genom proaktiva förvärv och strategiska partnerskap inom nya och omvälvande teknologier som AI och maskininlärning. Förvärvet av CrowdAI, med huvudkontor i Silicon Valley, illustrerar detta och integrerar AI/ML-teknik i Saabs robusta portfölj. Verksamheten kommer att ha sin primära bas i San Diego, Kalifornien.

– Detta förvärv är ytterligare ett steg i vår internationella tillväxtstrategi, som går ut på att säkerställa att Saab är väl positionerat på nyckelmarknaderna och att upprätthålla våra konkurrensfördelar. CrowdAI kommer att hjälpa Saab att förbättra vår befintliga portfölj med AI/ML-kapacitet. Detta är tillsammans med det nyligen genomförda förvärvet av BlueBear i Storbritannien ytterligare ett exempel på hur vi möter våra kunders framväxande behov, säger Micael Johansson, vd och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande.

CrowdAI är känt för sin praktiska, användarvänliga plattform utan kod för uppdragsspecifik AI och sitt branschledande arbete med att utnyttja datorvision med dubbla användningsområden för militära tillämpningar.

– Att komma till Saab är ett stort steg för oss. Som del av Saab kommer teamet vi har byggt att öppna nya dörrar för tekniska framsteg med dubbla användningsområden som ligger i linje med det amerikanska försvarsministeriets prioriteringar. Jag ser fram mot att bidra till Saabs viktiga arbete över olika branscher och marknader, säger Devaki Raj, vd och medgrundare av CrowdAI.

Devaki Raj kommer att ansluta till Saabs amerikanska verksamhet, där hon tar rollen som digitaliserings- och AI-chef på det nyligen etablerade strategikontoret i San Diego, Kalifornien.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2