Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Westermo Network Technologies
Elektronikproduktion |

Westermo ingår samarbete med Eviden

Ett gemensamt projekt ska utveckla kryptosäkra switchar för järnvägsapplikationer.

Westermo Network Technologies och Eviden, en europeisk leverantör av så kallade Managed Security Services (MSS), kommer tillsammans att utveckla säkerhetslösningar med hjälp av "krypto-agil operativteknik" (OT) och IoT-enheter för att säkra kritisk datakommunikation i järnvägssystem.

Westermos senaste generation av Ethernet-switchar erbjuder extra hårdvarustöd för att skydda kritisk data. I högt sammanlänkade system möjliggör detta ett säkert utbyte av känslig information genom end-to-end-kryptering.

Westermo och Eviden lanserar nu ett gemensamt utvecklingsprojekt i Tyskland där industriella Ethernet-switchar från Westermos Lynx 3510-serie kommer att utrustas med pluggbara säkerhetsmoduler (HSM) från Eviden. Särskild kryptomjukvara installerad på micro-SD-kort kommer att lägga till ett extra lager av säkerhet för switcharna samtidigt som de förbereder dem för framtida cybersäkerhetshot. Certifiering av den första gemensamma produkten förväntas vara klar före slutet av 2023.

"Växande cybersäkerhetshot och regleringskrav kommer att utgöra ökande säkerhetsutmaningar för ägare av kritisk infrastruktur under de kommande åren," säger Jenny Sjödahl, vd för Westermo. "Genom att samarbeta med Eviden kan vi erbjuda krypto-agila lösningar som hjälper våra järnvägskunder att skydda sina kritiska kommunikationer både på kort och lång sikt."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2