Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab öppnar ny anläggning för radarproduktion

Dock så landar den inte i Sverige. Saab har öppnat en ny anläggning för radarproduktion i som ett led i sin tillväxtstrategi i Storbritannien.

Anläggningen är belägen i Fareham, i södra delen av landet, och på sikt är planen att 100-150 anställda ska arbeta där.

Fokus vid den nya anläggningen kommer att ligga på produktion och integration av Saabs nya konfiguration av radarsystemet Giraffe 1X, som kallas Deployment Set. Kort innebär det att Saab ökar produktionskapaciteten för radarn. Tillverkningen av de första enheterna är redan igång.

Saabs sensorverksamhet i Storbritannien kommer också att fungera som ett kunskapscentrum som kan utveckla ny förmåga inom radarområdet. På sikt kommer verksamheten även att utökas för att bedriva underhåll och service av den brittiska Försvarsmaktens befintliga radarsystem.

–Att öppna vår nya produktionsanläggning i Fareham är det senaste steget i Saabs tillväxt i Storbritannien. Vi skapar inte bara arbetstillfällen utan bidrar också till en ny inhemsk förmåga för den brittiska försvarsindustrin, säger Dean Rosenfield, chef för Saab UK i ett pressmeddelande.

Saab har åtta större anläggningar i Storbritannien med fokus bland annat på mjukvaruutveckling, undervattensrobotik, utbildning och sensorer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons