Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Garo
Elektronikproduktion |

Garo slår upp portarna för ny produktionssnläggning

Garos nya produktions- och logistikanläggningen i polska Szczecin, Polen, är officiellt invigd. Det hela innebär att produktion är flyttad och uppstartad i den nya anläggningen.

Anläggningen, som Garo påbörjade byggandet av under 2022, stod klar innan sommaren och verksamhetsflytten skedde under juli. Nybyggnationen innebär en, enligt Garo, väsentligt utökad kapacitet för bolaget båda affärsområden, men främst inom E-mobility. Parallellt med detta har Garo påbörjat processen med att avyttra den befintlig anläggning.

– Marknaden för elbilsladdning växer kraftigt i Europa och den globala omställningen till ett fossilfritt samhälle gynnar Garo. Det ökade antalet elbilar i Europa driver behovet av snabb utbyggd laddinfrastruktur genom produkter för elbilsladdning hemma, publikt och på arbetsplatser. Den nya produktions- och logistikanläggningen gör att Garo kan tillgodose den ökade efterfrågan och vara en aktör som leder utvecklingen framåt, säger Niklas Rönnäng, Business Area Manager Garo E-mobility i ett pressmeddelande.

Vd Patrik Andersson säger att investeringar samt kontinuerlig utveckling inom teknik, miljö och säkerhet har över tid skapat konkurrenskraftiga verksamheter i både Sverige och Polen. 

Den nya anläggningens yta uppgår till 15 000 kvadratmeter och är belägen i nära anslutning med den befintliga enheten. När Garo först berättade om planerna framgick det att projektet hade en total investeringsbudget på cirka 85 miljoner kronor.

– Den nya produktions- och logistikanläggningen är ett viktigt steg i vår långsiktiga satsning, säger Patrik Andersson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1