Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© melpomenem dreamstime.com
Komponenter |

NordAmps tar in 14 miljoner kronor

Det svenska nanoteknikbolaget NordAmps meddelar att man via en riktad emission tagit in totalt 14 miljoner kronor från ett antal olika investerare.

Bland investerarna hittar vi bland annat Stockholms Affärsänglar (STOAF), Butterfly Ventures, SteNat Invest, Almi Invest, Lunds universitets holdingbolag LU Holding samt ett antal privata investerare och befintliga ägare.

De vertikala III-V-nanotrådstransistorer som utgör grunden för NordAmps produkt är särskilt lämpliga för högre frekvenser inom området 10-300 GHz, vilket krävs för senare revideringar av telekomstandarderna 5G och slutligen 6G, samt för satellitkommunikation och kvantdatorer. NordAmp menar att genom att lägga till bolagets transistorkomponenter i en befintlig kostnadseffektiv kiselbaserad process blir det möjligt att konstruera radiokretsar med betydligt högre energieffektivitet och därmed minskad miljöpåverkan för framtida mobilkommunikation.

NordAmp har idag sex anställda som arbetar med att utveckla komponenter med tillhörande designbibliotek samt kretslösningar som visar fördelarna med denna teknologi. Potentiella kunder inkluderar globala halvledartillverkare som tillverkar integrerade kretsar för telekomföretag som Ericsson och Qualcomm, men även satellitkommunikationsföretag, men även tillverkarre av kretsar för tillämpningar inom kvantdatorer har visat intresse.

– Jag är mycket glad att vi har lyckats locka investerare med både kapital och världsklasskompetens, erfarenhet och nätverk inom branschen, säger Lars Tilly, vd för NordAmps AB i ett pressmeddelande.

Det nya kapitalet som säkrats kommer att användas för etablering av en förproduktionsanläggning och för produktionen av en första prototyp för företagets tidiga kunder.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2