Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smart Eye
Teknik |

Smart Eyes förarövervakningssystem vinner mark i Japan

Smart Eye har valts ut att leverera sin Driver Monitoring System-mjukvara (DMS) till ytterligare 12 bilmodeller från en stor japansk biltillverkare.

Svenska Smart Eye meddelar att kunden är en stor japansk biltillverkare med ett globalt tillverkningsnätverk, och att de nya designvinsterna är resultatet av en lång och noggrann utvärderingsprocess.

De nya bilmodellerna, som kommer att inkludera Smart Eyes teknologi, kommer att börja produceras i mitten av 2025. Smart Eyes skriver i ett pressmeddelande att det beräknade ordervärdet uppgår till 500 miljoner kronor.

– Tack vare det senaste avtalet leder vi nu starkt den japanska OEM-marknaden. Vägen hit har varit lång och full av hårt arbete. Jag vill tacka teamet och våra partners som har gjort detta möjligt genom sina ansträngningar. Jag förväntar mig att detta avtal kommer att växa över tid när funktioner som kabinövervakning läggs till i den nuvarande DMS:en, säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

Smart Eye har nu fått totalt 229 designvinster från 20 OEM-tillverkare. Den sammanlagda uppskattade livstidsvärdet från nuvarande designvinster är nu mer än 4,865 miljarder svenska kronor. Det uppskattade värdet över produktens livscykel från eventuella ytterligare designvinster med biltillverkarna på befintliga plattformar är 4,095 miljarder kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1