Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SmartRep
Elektronikproduktion |

Kamic Group förvärvar tyska SmartRep

Kamic Group meddelar att man, genom dotterbolaget Sincotron Holding, förvärvat samtliga aktier i det tyska bolaget SmartRep GmbH.

SmartRep är en tysk distributör av maskiner och förbrukningsartiklar för elektroniktillverkare med fokus på DACH-regionen, det vill säga Tyskland, Österrike och Schweiz. Bolaget representerar maskinleverantörer som bland annat MODI, Koh Young, Europlacer, YJ LINK, Techvalley, LPKF och PVA.

Huvudkontoret ligger i Hanau, strax öster om Frankfurt men det finns även ett försäljningskontor samt demonstrationscenter i Günzburg i södra Tyskland. SmartRep har i dagsläget cirka 35 anställda och en årlig omsättning på cirka 15 miljoner Euro, närmare 175 miljoner kronor.

Genom förvärvet blir SmartRep en del av KAMIC Groups affärsområde Production Technology under ledning av affärsområdeschefen Björn Johnsson.

– SmartRep har en stark position som leverantör i DACH-länderna med djup kunskap om hur kundernas behov bäst tillgodoses. Vi inom Production Technology har samma starka ställning i de nordiska och baltiska länderna samt i Polen. Vi kompletterar därför varandra synnerligen väl och det är ett sant nöje att välkomna SmartRep till KAMIC-familjen, säger Björn Johnsson i pressmeddelandet.

Samtliga i ledningen för SmartRep kommer att fortsätta i sina respektive roller även efter ägarförändringen. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1